Idag har vi tacotorsdag, allt för att ni ska få ett tips till ert eget Fredagsmys. En supergod variant av enchiladas med tacokryddad kyckling. En favorit som återkommit många gånger i vårt kök. Den står ofta på önskelistan när jag frågar om tips till middag. Ett tag var dessa tacorullar bannlysta, vi hade ätit dom för ofta så vi (jag) tröttnade. Och guacamolen gör jag själv, färdiga mixer är inte en favorit hos mig. Se recept på min guacamole lite längre ned på sidan. Det här får ni inte missa, men en liten varningsflagga för att ni kan bli beroende!
Tacorullar med kyckling
4 personer
1 påse (600 g) fryst tacokyckling från Guldfågeln
1 pkt fetaost 150g
1 burk lätt creme fraiche paprika & chili
1 pkt mjuka tortillabröd, size medium (8st)
Riven ost
Smör till stekpanna och ugnsform
Gör så här:
Häll kycklingen i en stekpanna med lite smör i, låt den bli genomvarm. Tillsätt creme fraichen och rör om.
Lägg upp två rejäla skedar med kyckling i mitten av varje tortilla, smula över lite fetaost. Rulla ihop och lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form. Strö över riven ost och in i ugnen, 225 grader i 10-15 minuter tills rullarna fått fin färg.
Servera med tacosås eller salsa, blandad sallad, guacamole, gräddfil och nachochips.
Ha ett skönt fredagsmys, men det funkar lika bra en torsdag ;-)
Guacamole
4 personer
2 st avokado
2 dl gräddfil eller lätt creme fraiche
1 msk pressad limejuice
1 vitlök solo - riven
salt & peppar
Rejält med chili explosion (krydda)
Gör så här:
Gröp ur avokadon. Mosa på en skärbräda med gaffel och lägg sedan i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna, rör ihop och smaka av med chili explosion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar