tisdag 19 november 2013

Gratinerad fläskfilé med skogens guld


Inte ett spår kvar i formen när middagen var klar, det är väl ett gott betyg? Det här nya receptet fick mer än godkänt av alla, MVG helt enkelt. Ett rätt vi inte lagat för sista gången det kan jag lova. Lätt att göra och sköter sig själv i ugnen. Det här måste ni testa! Ge mig gärna en kommentar här om vad ni tyckte!

Gratinerad fläskfilé med kantarellsås
4 personer

800 g fläskfilé 
Ca 1 liter gula kantareller 
2 stora charlottenlökar
1 burk färskost 200 g (jag använde Arlas naturella)
2 dl crème fraîche 
3 dl grädde (välj vilken du vill)
2 vitlöksklyftor 
Ca 2 tsk soja
Salt & Peppar
Smör till stekning

Gör så här:
Skär fläskfilén i skivor. Bryn i smör och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form. 
Hacka löken och bryn i lite smör tillsammans med svampen. Salta lätt. 
Häll svamp och lök över köttet.
Blanda i en skål, färskost, grädde, crème fraîche, riven vitlök och soja. Rör runt ordentligt så att det blandas. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över köttet och svampen.
Riv osten och fördela överst i formen.
Sätt in formen i mitten av ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. 
Servera med ris och en god sallad.





1 kommentar:

Unknown sa...

Hej vännen!

Vilken härlig sida du har! Så mycket inspiration med härliga bilder och recept
Kram
Erja