tisdag 12 november 2013

Cattis heta kyckling

Det här är en gammal kycklingfavorit som hängt med i många år. Jag fick receptet av en kollega för över 20 år sedan och jag lagar det fortfarande. Väldigt enkel att få till, en del hackande i början men när man väl gjort det, är den lätt att sno ihop. Känns lite festlig och varför inte göra vardag till fest, gärna ett glas rött och ett gott bröd till! 

Cattis heta kyckling 
4 personer

1 grillad kyckling eller 4 kycklingfiléer (modell mindre)
2 gula lökar
2 gröna paprikor
1 röd paprika
4 tsk curry
3 msk smör
3 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
1 dl chilisås
2 msk soja
3 msk pressad citron 
Salt & peppar
2 msk mango chutney 
2 dl crème fraîche 
3 dl grädde

Gör så här:
Finhacka lök och paprika. Fräs curryn i smöret och blanda i grönsakerna. Pressa i vitlöken. 
Tillsätt de övriga kryddorna samt chilisås och soja, citronsaft, mango chutney och rör om. Blanda i crème fraîche och grädde och låt småputtra i ca 20 minuter. Finfördela kycklingköttet (om du valt kycklingfiléer, skär i mindre bitar och stek) och lägg det i grytan. Koka upp och låt allt bli genomvarmt. 
Smaka av.
Servera med ris. 







Inga kommentarer: