onsdag 20 november 2013

Paj med kyckling, fetaost & spenat


Paj med kyckling, fetaost och spenat
4 personer

Pajdeg
50 g smör rumstempererat
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt

Fyllning
3 st kycklingfiléer
2 pkt fetaost 
70 g färsk spenat
1 1/2 dl chilisås
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
Salt & Peppar

Gör så här:
Börja med pajdegen. Blanda smör, mjöl, salt och bakpulver. Se till att smöret fördelas väl. Tillsätt mjölken och jobba ihop till en deg. Kavla ut degen och klä en rund springform med avtagbar kant ca 24 cm i diameter (använd mer mjöl vid kavringen). Täck med deg ända upp till kanten. Pajdegen behöver inte förgräddas.
Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i stekpanna, krydda med salt och peppar.
Bred ut chilisåsen i botten på formen. Fördela sedan spenaten. Skär fetaosten i tärningar och häll i hälften. Tillsätt kycklingbitarna, resten av fetaosten och de soltorkade tomaterna.
Blanda i en skål, ägg, mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar. Ta en handvisp några varv så äggstanningen blandas ordentligt.
Häll den sedan i formen. Grädda sedan i 175 grader i 30-40 minuter. Titta efter att äggstanningen stelnat, eventuellt får du lägga på lite folie i slutet av gräddningen så pajen inte bränns.
Låt den vila några minuter innan du tar bort kanten och skär upp bitar. Servera med sallad.
Smaklig spis!



Inga kommentarer: