söndag 3 november 2013

Enkelt filmjölksbröd

Så här på söndagseftermiddagen roade jag mig med brödbak. Är så trött på butiksbröd och det hemlagade går ju att variera i oändlighet. Detta bröd är gott som det är men även fantastiskt gott att rosta. Lite fikonmarmelad och en god ost är bra tillbehör!

Filmjölksbröd 
2 st

2 dl dinkelmjöl
4 1/2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl rågkross
1 dl fiberhavregryn
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta ihop till en lös deg.
Häll degen i två smorda avlång formar, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt svalna innan de stjälps upp på galler.


Inga kommentarer: