fredag 22 november 2013

Pasta á la Rydberg

Ett nytt recept där man lånar smaker och ingredienser från Biff Rydberg och gör en smarrig pasta. En festlig rätt som var riktigt lätt att slänga ihop och överträffade våra förväntningar. Vilket kött! ICAs ryggbiff i hel bit. Mycket bra!
Det var till och med så ett glas rött kom fram... av sig själv... Detta blir ett perfekt fredagsmys mina vänner!

Pasta á la Rydberg 
4 personer

Ca 800 g ICAs ryggbiff i hel bit
En stor gul lök
Smör att steka i
Salt & Peppar
4 dl grädde
3 tsk fransk senap
4 portioner nykokt pasta ( jag använde Zetas Radiatori )

Till servering:
4 äggulor i sina skal
Grovriven parmesan
Blandad grönsallad

Gör så här: 
Koka pastan.
Hacka löken och bryn i smör utan att den tar färg. Tillsätt grädde och senap, låt koka ihop. 
Skär köttet i tärningar eller mindre strimlor. Stek hastigt på hög värme så köttet får fin färg. Salta & peppra.
Vänd ner pastan i grädden. Lägg upp pastan i djup tallrik, fördela köttet. Garnera med parmesan och äggula. 




Inga kommentarer: