I vår familj muttras det alltid när det blir soppa. Innan servering. "Vi vill ha riktig mat" och "man blir inte mätt" knorras det om. Men när det väl står på bordet och skålarna är tomma låter det annorlunda.
Lite lättare middag eller ett gott lunchalternativ till helgen kanske. Enkelt att tillaga och uppskattat av hela familjen. Till slut... En stavmixer är ett måste, så har du inte det, vet du vad du ska önska av tomten.Broccolisoppa med varm tortilla
4 personer
2 färska broccolistånd
1 liten gul lök eller ett par charlottenlökar
5 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller höns)
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
Salt & peppar
Ev lite maizena ljus redning
2 pkt bacon
4 vetetortillas (medium size)
3 dl riven ost
Ruccolasallad
Olja till stekpannan
Gör så här:
Hacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Bryn lök och broccoli i en kastrull utan att det tar färg. Häll i vatten och buljong och låt småkoka i ca 8-10 minuter.
Medan soppan kokar klipper du baconet i små bitar och steker i stekpanna tills det är knaprigt. Häll upp på hushållspapper så överflödigt fett får rinna av.
Tillbaka till soppan. Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar. Kör med stavmixer till en slät soppa. Koka upp, tillsätt maizena redning lite i taget till du får önskad konsistens.
Fördela ruccola på två av tortillabröden. Sedan fördelar du den rivna osten. Lägg ihop bröden med ytterligare två tortillas.
Stek i panna på medelväg värme i lite olja, ett par minuter på varje sida. Dela varje bröd i "kvartar".
Häll upp soppan, lägg i knaperstekt bacon. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar