Farsdagsfilé
Farsdag firades med
storstädning, stryktvättshögen-from-hell och sedan en tur till Ikea. Nu har vi
i alla fall ljus så det räcker över jul. Känns tryggt.
En god middag serverades och när far fick välja så blev det fylld fläskfilé tillsammans med
rosmarinpotatis. Denna rätt är också toppen när man är många, det går jättebra
att dubbla och flerdubbla receptet.
Inte den finaste bilden på fläskfilén, den är godare än den ser ut, det lovar jag. Fotot byts ut vid tillfälle :)
Inte den finaste bilden på fläskfilén, den är godare än den ser ut, det lovar jag. Fotot byts ut vid tillfälle :)
Salamifylld fläskfilé
4 personer
Ca 600 g fläskfilé8-10 skivor salami
4 dl gräddeSoltorkade tomater i strimlor
En boll mozarella
1 dl chilisås
2 msk kalvfond
1 riven vitlöksklyfta
några droppar tabasco
en skvätt worchestershiresås
salt och peppar
Gör så här:
Putsa fläskfilén fri från senor och fett. Bryn den hel
runt om. Salta och peppra.Ta upp den ur stekpannan och lägg den på en skärbräda.
Skär snitt med ca 1,5 cm mellanrum och utan att skära helt igenom filén. Lägg filén i ungsfast form.
Skär mozarellan i skivor. Dela varje skiva på hälften.
Ta en salamiskiva, lägg i en bit mozarella och några strimlor soltorkad tomat. Lägg en bit salami i varje skåra (med öppningen nedåt).
Blanda grädde, kalvfond, vitlök, tabasco och
worchestershiresås, salt och peppar. Häll gräddblandningen över fläskfilén.
Sätt in i ugnen i 175-200 grader ca 20-25 minuter.
Rosmarinpotatis
4 personer8-10 potatisar
Olivolja
Flingsalt
Färsk rosmarin, hackad
Gör så här:
Skiva potatisen i skivor, behåll skalet på.Lägg i djup plåt. Häll över olivolja och vänd runt potatisen. Tillsätt flingsalt och rejält med hackad rosmarin.
In i ugnen, 200 grader ca 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar