tisdag 5 november 2013

Måndagsmiddag

Igår kväll blev det "här i ditt kylskåp", det vill säga en titt i kylskåpet och utifrån innehåll få ihop till middag. En bit kassler, lite grädde och grönsaker. Hmmm... en färsk ananas ligger på fruktfatet. Ja men då så...

Kassler med färsk ananas
6 portioner

600 g kassler
1/2 färsk ananas
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 dl chilisås
Ost i stavar
1/2 msk soja
1 förpackning körsbärstomater 
1 purjolök
2 msk kycklingfond
Salt
Peppar
Örtagårdskrydda

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolöken och lägg i ugnsfast form. Skär kasslern i skivor, dela varje skiva i fyra bitar (kvartar). Lägg på rad i formen. 
Skär ananasen i mindre skivor och lägg emellan kasslerskivorna varvat med ost i stavar. Dela tomaterna på hälften. Fördela överst i formen.
Blanda grädde och crème fraîche i en skål tillsammans med chilisås, soja och kryddor. Häll blandningen i formen och skjuts in i ugnen 20-30 minuter tills dess att den fått fin färg. Servera med ris och en fräsch sallad. 



Inga kommentarer: