Kassler med färsk ananas
6 portioner
600 g kassler
1/2 färsk ananas
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 dl chilisås
Ost i stavar
1/2 msk soja
1 förpackning körsbärstomater
1 purjolök
2 msk kycklingfond
Salt
Peppar
Örtagårdskrydda
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolöken och lägg i ugnsfast form. Skär kasslern i skivor, dela varje skiva i fyra bitar (kvartar). Lägg på rad i formen.
Skär ananasen i mindre skivor och lägg emellan kasslerskivorna varvat med ost i stavar. Dela tomaterna på hälften. Fördela överst i formen.
Blanda grädde och crème fraîche i en skål tillsammans med chilisås, soja och kryddor. Häll blandningen i formen och skjuts in i ugnen 20-30 minuter tills dess att den fått fin färg. Servera med ris och en fräsch sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar