söndag 24 november 2013

Medelhavskyckling

Igår kväll var vi inbjudna på middag hos våra vänner Erik & Annica. En mycket god kyckling serverades och jag kunde då inte låta bli att fotografera och be om receptet. Så ni också får en chans att smaka (och laga). Riset är efter kokning upplagt i en sockerkaksform där insidan penslats med öländsk rapsolja smaksatt med citrongräs. Kreativ uppläggning :) Så håll till godo!

Kyckling med fetaost
4 personer

4 kycklingfiléer
1 pkt fetaost 
4 dl grädde
Salt & peppar
Torkad basilika
Ev oliver
Färsk basilika till garnering

Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsfast form. Om filéerna är stora, dela varje filé i två delar. Krydda med salt, peppar och basilika på båda sidorna.
Smula över fetaosten. Häll över grädden och oliverna. In i ugnen ca 30 minuter i 200 grader.

Servera med ris och sallad.
Tack Annica & Erik för en härlig middag och en trevlig kväll!



Inga kommentarer: