Biffpasta med champinjoner och vitlök
4 personer
Ca 800 g biff i bit
250 g färska champinjoner
1 vitlök solo
5 dl grädde
2 dl finriven parmesan
Soja
1 msk flytande buljong (kött el kalv)
Salt
Svartpeppar
Valfri pasta 400 g
Smör att steka i
Gör så här:
Strimla biffen och dela champinjonerna i kvartar. Bryn biffen, lite i taget, i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt köttet "vila" på en tallrik.
Bryn champinjonerna. Riv vitlöken och låt den steka med champinjonerna mot slutet. Tillbaka med köttet i pannan, i med grädde, en skvätt soja och buljong. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. När den är klar blanda pastan och såsen i en stor kastrull.
Servera genast, gärna med sallad och kanske lite extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar