måndag 30 december 2013

Biffpasta med champinjoner och vitlök

En pastavariant som vi nu och då får riktiga cravings efter. Förr hade jag oxfilé men sedan jag upptäckt Ica's biff i bit så blir det biff. Den är så mör och fin så det räcker bra. I det här receptet är det få ingredienser och går snabbt att få till. Dessutom är det en bra rätt att göra om man är många, inga problem att dubbla receptet. Håll till godo!

Biffpasta med champinjoner och vitlök
4 personer

Ca 800 g biff i bit
250 g färska champinjoner
1 vitlök solo
5 dl grädde
2 dl finriven parmesan
Soja
1 msk flytande buljong (kött el kalv)
Salt
Svartpeppar
Valfri pasta 400 g 
Smör att steka i

Gör så här:
Strimla biffen och dela champinjonerna i kvartar. Bryn biffen, lite i taget, i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt köttet "vila" på en tallrik.
Bryn champinjonerna. Riv vitlöken och låt den steka med champinjonerna mot slutet. Tillbaka med köttet i pannan, i med grädde, en skvätt soja och buljong. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. När den är klar blanda pastan och såsen i en stor kastrull. 
Servera genast, gärna med sallad och kanske lite extra parmesan.


Inga kommentarer: