fredag 13 december 2013

Och därmed pasta!

God och krämig Carbonara. Superduperlätt och tar nästan ingen tid att få till. Passar bra när det är hungriga magar som väntar på middag. Om du vill kan du tillsätta gröna ärtor, det hade jag inte hemma idag. Ett vitlöksbröd är inte heller fel! 

Spaghetti Carbonara
4 pers

Spaghetti ca 400 g (jag använder Barilla n.1)
Ett paket bacon
Ca 150 g skinka i bitar (idag hade jag en bit julskinka kvar)
1 gul lök
Svartpeppar 
1-2 dl grädde
1 dl parmesan
4 äggulor

Gör så här:
Hacka löken och skiva baconet i små bitar. Stek tillsammans med skinkan. 
Koka pastan. När den är färdig så rör jag ihop pasta och bacon/skinkblandning i den heta stekgrytan. 
Rör ihop äggsmeten - äggulor, parmesan och grädde. 
Ta grytan från plattan och rör i äggsmeten och rör om. Då blir den så där härligt krämig som en Carbonara ska vara! Servera med lite parmesan, svartpeppar och en extra äggula om man vill. 



Inga kommentarer: