Wok med fläskytterfilé och äggnudlar
5-6 pers
En fläskytterfilé, ca 800 g
1 pkt äggnudlar 500 g
Ett stort stånd broccoli
Ett paket suger snaps
3 morötter
1 purjolök
2 schalottenlökar
En hel vitlök solo, riven
En burk böngroddar
Salt & peppar
Olja att woka/steka i
Tillbehör: Soja och/eller sweet chili
Gör så här:
Strimla köttet och sedan hackar du alla grönsaker i önskad storlek. Inte alltför smått är min rekommendation. Sockerärtorna åker t.ex i hela.
Börja med att steka köttet i omgångar så pannan håller sig riktigt varm. Krydda. Lägg köttet att vila på en tallrik. Woka alla grönsaker medan du kokar nudlarna. Se till att inte nudlarna blir överkokta, ta hellre av dom med någon minut kvar på koktiden. Ner i wokblandningen tillsammans med köttet. Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar