onsdag 18 december 2013

Wok med fläskytterfilé och äggnudlar

Idag blev det en lång dag på jobbet och det är inte för inte att man längtar till jul! Bara några dagar till innan man får pusta ut. Jag kom hem sent, hungrig men mindre sugen på att laga mat. Ikväll hade min kära man gjort lite förarbete så vi mekade ihop en wok snabbt tillsammans. Den var god och landade så där lagom lätt i magen. Jag köper sällan frysta wokgrönsaker, tycker det blir "saggigt" utan föredrar färska grönsaker. Mycket mera spänst och krispighet. Dessutom går det att variera i oändlighet, ta det du har hemma. Har du ingen wok så funkar en större stekpanna. 

 
Wok med fläskytterfilé och äggnudlar
5-6 pers

En fläskytterfilé, ca 800 g
1 pkt äggnudlar 500 g
Ett stort stånd broccoli
Ett paket suger snaps
3 morötter
1 purjolök
2 schalottenlökar 
En hel vitlök solo, riven
En burk böngroddar
Salt & peppar
Olja att woka/steka i 

Tillbehör: Soja och/eller sweet chili

Gör så här:
Strimla köttet och sedan hackar du alla grönsaker i önskad storlek. Inte alltför smått är min rekommendation. Sockerärtorna åker t.ex i hela. 
Börja med att steka köttet i omgångar så pannan håller sig riktigt varm. Krydda. Lägg köttet att vila på en tallrik. Woka alla grönsaker medan du kokar nudlarna. Se till att inte nudlarna blir överkokta, ta hellre av dom med någon minut kvar på koktiden. Ner i wokblandningen tillsammans med köttet. Klart att servera! 

Inga kommentarer: