måndag 9 december 2013

Kycklingfilé med bulgursallad

2:a advent och söndagsmys. En härlig lördag i Stockholm, julklappsinköp, god mat och några drinkstopp. Slapparsöndag med vinterstudion och ett skönt IW-pass på Friskis. Efter det unnade vi oss en favorit, ljummen bulgursallad med fetaost. 


Till salladen använder jag en grov bulgur med pasta i, köpt i någon orientalisk matbutik. Tycker den är godast. 


Kycklingfilé och bulgursallad med feta
4 personer

5 dl bulgur
1 liter hönsbuljong
1 banancharlottenlök
1 rödlök
En bit gurka
En låda körsbärstomater 
1 1/2 pkt fetaost 
Blandad sallad 
Salt & peppar
Smör att steka i

4 st kycklingfiléer 
Salt & peppar
Citronpeppar
Smör att steka i 

Gör så här:
Börja med att koka upp en liter buljong. Hacka charlottenlöken fint. Bryn den lätt i smör i en stor kastrull. Ha i bulgur och låt bryna med. Tillsätt buljongen och på med lock. Stäng av värmen och låt det stå och dra ca 15 minuter. 
Krydda kycklingfiléerna. Stek filéerna så de får fin färg. Lägg i eldfast form. In i ugnen, 150 grader, 15-20 minuter.
Blanda i en skål, gurka, tomat, sallad, skivad röd lök och fetaost.
Låt bulgur få "ånga av", dvs ta av locket och låt det svalna litegrann. Salta och peppra så du får bra smak. Blanda ljum bulgur med grönsakerna och skiva 
kycklingfiléerna innan du lägger upp på tallriken.
Servera direkt!

Inga kommentarer: