Till salladen använder jag en grov bulgur med pasta i, köpt i någon orientalisk matbutik. Tycker den är godast.
Kycklingfilé och bulgursallad med feta
4 personer
5 dl bulgur
1 liter hönsbuljong
1 banancharlottenlök
1 rödlök
En bit gurka
En låda körsbärstomater
1 1/2 pkt fetaost
Blandad sallad
Salt & peppar
Smör att steka i
4 st kycklingfiléer
Salt & peppar
Citronpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
Börja med att koka upp en liter buljong. Hacka charlottenlöken fint. Bryn den lätt i smör i en stor kastrull. Ha i bulgur och låt bryna med. Tillsätt buljongen och på med lock. Stäng av värmen och låt det stå och dra ca 15 minuter.
Krydda kycklingfiléerna. Stek filéerna så de får fin färg. Lägg i eldfast form. In i ugnen, 150 grader, 15-20 minuter.
Blanda i en skål, gurka, tomat, sallad, skivad röd lök och fetaost.
Låt bulgur få "ånga av", dvs ta av locket och låt det svalna litegrann. Salta och peppra så du får bra smak. Blanda ljum bulgur med grönsakerna och skiva
kycklingfiléerna innan du lägger upp på tallriken.
Servera direkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar