torsdag 26 december 2013

Fylld lövbiff med senapssås

God fortsättning på er alla! En liten paus har det blivit med bloggandet under de mest intensiva dagarna kring jul. Det betyder inte att vi inte lagat och ätit god mat, för det har vi. Julmaten åker fortfarande ut och in ur kylskåpet och kommer väl göra det någon dag till. När ni sedan vill ha något helt annat vill jag tipsa om dessa fyllda lövbiffar som är riktigt riktigt smarriga.


Fyllda lövbiffar
4 personer

8 skivor lövbiff
Senap (jag använder Slotts stark&söt)
2 röda lökar
Salt & peppar
5 dl grädde
En skvätt soja
Smör att steka i
Tandpetare

Gör så här:
Börja med att banka ut lövbiffsskivorna helst med en liten köttklubba. Har du inte en sån får du vara lite kreativ. Jag vet att jag någon gång tog en tom PET-flaska och bankade med. Det gick bra det också. Förutom att skivorna blir större så blir köttet mörare av att bankas på.
Finhacka den röda löken. Bryn den ett par minuter i lite smör utan att den tar färg.

Ta en skiva lövbiff, bred på senap över hela skivan. Salta och peppra. Lägg en sked med hackad lök i mitten av skivan och vik över köttet och gör ett "paket". Fäst med tandpetare. 
Stek på ganska hög värme 3-4 minuter på varje sida. Låt köttet vila på en tallrik. Vispa ur stekpannan med grädden, tillsätt ytterligare senap efter smak, salt, peppar och soja. Koka ihop.
Lägg i köttet och låt det småputtra ca 10 minuter.
Servera med kokt eller pressad potatis och en god sallad.
Bon apetit!





Inga kommentarer: