Middagstips till er idag blir färs på spett. Det sköter sig själv i ugnen och det passar väl bra när veckan drar igång? Riktigt gott tyckte vi. Vad tyckte du?
Färs på spett
6 pers
800 g köttfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 st gul lök, finhackad
8 st soltorkade tomater i örtolja
2 vitlöksklyftor
Bacon, ca 1 1/2 paket
Rosmarin, färsk
Grillspett av trä
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölk en stund. Blanda sedan i färs, salt, peppar och ägg till en smet.
Hacka den gula löken och de soltorkade tomaterna fint (Obs! Spara örtoljan) och blanda ned i färsen tillsammans med riven vitlök.
Forma färsen till järpar och linda en baconskiva runt varje. Lägg i en ugnsform modell större. Pensla med örtoljan från tomaterna och strö över hackad färsk rosmarin.
Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Stick i träspetten när de är klara och servera förslagsvis med ris, sallad och den grymma basilikasåsen som du ser receptet på här nedan.
Kall basilikasås
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
2 msk flytande honung
Salt & Peppar
Gör så här:
Börja med att hacka basilikan fint, gärna i maskin eller med mixerstav. Jag tar hela buketten inte bara bladen.
Blanda basilikahacket med resterande ingredienser. Vitlöken pressar eller river du. Rör ihop. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar