Pajen av alla pajer - galet god! Det här är också ett recept som hängt med hur länge som helst känns det som. Det sitter i ryggmärgen och återkommer hos oss med jämna mellanrum. Tror dom flesta vänner någon gång fått kycklingpaj
på tallriken och ibland har den faktiskt seglat upp på menyn på begäran. Gör den i mindre form (typ springform) då blir pajdegen högre. Eller i en större avlång form, då degen inte blir så hög och pajen blir bredare. Verkar det rörigt? Ta en titt på bilderna här som är paj i långform och jämför bilderna på bloggen för "kycklingpaj med fetaost" så förstår ni skillnaden.
Hoppas ni gillar denna lika mycket som jag!
Kycklingpaj
6 personer
4 kycklingfiléer
150 g färska champinjoner
En purjolök
En grön paprika
1 pkt bacon
2 dl chilisås
4-5 dl grädde
Salt
Peppar
2 dl riven lagrad ost
Örtagårdskrydda
2 msk vetemjöl
worchestershire sauce
Pajdeg
50 g smör rumstempererat
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
Gör så här:
Börja med pajdegen. Fördela smöret med mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen. Klä formen med degen.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strimla purjolök, paprika och dela champinjonerna i kvartar. Häll över i pannan. Pudra över mjölet, rör om. Tillsätt grädde, chilisås och en liten skvätt
worchestershire sauce. Smaka av med salt, peppar och örtagårdskrydda.
Häll fyllningen i pajskalet och toppa med det rivna osten. Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar