onsdag 19 mars 2014

Bifteki & Rosmarinpotatis


Bifteki & Rosmarinpotatis
6 personer

600 g nötfärs
1 pkt fetaost
2 ägg
Salt & peppar 
Oregano
En skvätt grädde
Potatis
Flingsalt 
Oliv- eller rapsolja 
Färsk rosmarin

Gör så här:
Börja med potatisen. Skiva den med skalet på i tunna skivor och lägg i en djup ugnsplåt. Hacka rosmarinen grovt och strö över potatisen tillsammans med olja och flingsalt. Ned med fingrarna och rör runt så att olja och kryddor fördelas på potatisen. In i 225 gradig ugn, ca 25 minuter.
Blanda nötfärs tillsammans med ägg, kryddor och grädde. Forma till biffar och lägg på en skärbräda. Skär ett snitt i varje köttfärsbiff och fördela fetaosten. "Stäng igen" biffen och stek i stekpanna på medelhög värme.

Servera med sallad och tzatziki passar fint!






Inga kommentarer: