Bifteki & Rosmarinpotatis
6 personer
600 g nötfärs
1 pkt fetaost
2 ägg
Salt & peppar
Oregano
En skvätt grädde
Potatis
Flingsalt
Oliv- eller rapsolja
Färsk rosmarin
Gör så här:
Börja med potatisen. Skiva den med skalet på i tunna skivor och lägg i en djup ugnsplåt. Hacka rosmarinen grovt och strö över potatisen tillsammans med olja och flingsalt. Ned med fingrarna och rör runt så att olja och kryddor fördelas på potatisen. In i 225 gradig ugn, ca 25 minuter.
Blanda nötfärs tillsammans med ägg, kryddor och grädde. Forma till biffar och lägg på en skärbräda. Skär ett snitt i varje köttfärsbiff och fördela fetaosten. "Stäng igen" biffen och stek i stekpanna på medelhög värme.
Servera med sallad och tzatziki passar fint!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar