Boeuf Bourguignon
6 personer
Ca1,5 kg grytbitar
3 msk tomatpuré
7,5 dl rött vin
4 dl vatten
3 msk kalvfond
3 lagerblad
2 vitlöksklyftor, hackade
Färsk timjan, 3-4 kvistar
1 burk syltlök
4 morötter
1/2 fänkålsstånd
150 g färska champinjoner
1 pkt bacon
2 tsk socker, gärna råsocker
3 msk hackad persija
Salt & Peppar
1/2 dl Maizenamjöl utrört i lite vatten
Gör så här:
Bryn grytbitarna i en panna. Salta och peppra. Lägg köttet i en rejäl gryta och tillsätt vin, kalvfond, vatten, tomatpuré, lagerblad, vitlök och timjan. Låt småputtra i ett par timmar, gärna med lock på.
Skala morötterna, ansa fänkålen och skär i mindre bitar. Tillsätt i grytan. Dela champinjonerna i halvor eller kvartar beroende på storlek och bryn tillsammans med bacon som du klippt i små bitar. Häll över i grytan. Tillsätt syltlöken. Smaka av med råsocker och red av med maizena.
Garnera med hackad persilja. Servera med kokt potatis, ris eller potatispuré och gärna lite inlagd gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar