Äntligen fredag! Känner mig rent av "jet laggad" av att ställa fram klockan. Fortfarande. Det har varit stört omöjligt att ta sig upp denna vecka så imorgon blir det en skön sovmorgon kan jag lova. Och sen gullefrukost på det. Ska passa på att köpa mig ett smarrigt surdegsbröd
på Bröd & Salt på vägen hem tror jag bestämt. Igår blev det pasta till middag och det blev riktigt gott! Väldigt lätt att göra eftersom köttbullarna kokas i såsen och du slipper meket med att steka. Därav namnet, frikadeller som i Sverige betyder kokta bullar. Vi serverade med tagliatelle och en god sallad. Kanske något för fredagskvällen?
Trevlig helg mina vänner!
Frikadeller med tagliatelle och paprikasås
4 personer
600 g nötfärs
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl grädde
1 ägg
Salt & peppar, efter smak
2 msk Oregano, färsk eller torkad
Sås:
1 1/2 dl vatten
4 dl grädde
2 dl Ajvar relish (stark)
Färsk persilja till garnering
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till färsen i en bunke.
Rulla köttbullar och lägg på en vattensköljd skärbräda så dom inte fastnar.
Gör såsen i en gryta. När den börjar puttra lägger du i dina bullar i såsen. Låt dom sedan småkoka i grytan (gärna med lock) i ca 10-12 minuter.
Under tiden kokar du pastan.
Garnera med lite färsk hackad persilja.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar