onsdag 23 april 2014

Sandkullens lax


På begäran kommer långfredagens middag nu på bloggen, en riktigt smarrig lax som är löjligt lätt att få till. Det här receptet går jättebra att dubbla, och det gjorde vi. Det bidde inte mycket kvar i varje fall. Typ ingenting. Så är det när man har besök från Linköping :)

Sandkullens lax
4 personer

4 laxfiléeer
salt & peppar
I burk kräftstjärtar i lake
1 tub räk- & kräftost (mjukost)
2,5 dl grädde
2 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar 
1 dl riven Västerbottens ost

Gör så här:
Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll av laken från kräftstjärtarna och fördela dom över fisken. 
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar. Ta det lite lugnt med saltet, smaka av! 
Fördela blandningen över laxen och strö över osten. Gratinera i ugn 20-25 minuter. 
Servera med pressad potatis, sallad och en citronklyfta.




Inga kommentarer: