torsdag 3 april 2014

Smarrigt, kryddigt fröknäcke




Smarrigt fröknäcke

2 dl majsmjöl
1/2 dl rapsolja
1 dl solroskärnor 
1 dl linfrön
1 msk fänkålsfrön (eller anis el kummin)
2 dl kokande vatten

Flingsalt och frön att toppa med (jag använde solroskärnor, linfrön och sesamfrön)

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda alla torra ingredienser. Till sist, tillsätt oljan och det kokande vattnet. Rör ihop och klicka ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och kavla ut till en tunn platta. Ta bort det översta papperet när du är klar och lägg den utkavlade degen på plåten och in i ugnen.
Grädda i 45 minuter i mitten av ugnen. Öka eventuellt på graderna till 175, de sista 10 minuterna för att få bättre färg på brödet. När det svalnat bryter du det  i bitar. 





Inga kommentarer: