fredag 31 januari 2014

Snabbgravad grillad laxfilé


Härligt, äntligen fredag! Den här veckan har det bland annat åkts skidor, firats födelsedag och så har jag varit på inredningskväll hos min vän Nina. Vad mycket fina saker det finns! Med en stor portion inspiration och en lite tunnare plånbok kunde jag till slut förmå mig till att ta mig hemåt. 
Idag fredag och det ska bli riktigt skönt att landa i soffan ikväll. Vi har ett megapussel (2000 bitar) som vi ägnar en stund åt varje kväll, avkopplande och riktigt trevlig kvällsunderhållning! 
Och nu till veckans förslag på fredagsmys, snabbgravad grillad eller stekt lax. Den saltsöta laxen får en härlig karamelliserad yta efter en stund i pannan, mycket mycket gott och man kan variera tillbehören i oändlighet. Även ett riktigt bra tips till sommarens grillkvällar! Jag valde att servera med en sallad med mozzarella och keso med grillad paprika.

Snabbgravad grillad lax
4 pers

4 laxfilér
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk salt
Peppar
Smör/olja till pannan 

Gör så här: 
Blanda socker och salt på ett fat. Rulla laxfiléerna i blandningen och låt de grava i ca 15 minuter.
Ta några varv med pepparkvarnen.
Stek i en grillpanna eller vanlig stekpanna på medelhög värme i ca 4-5 minuter på varje sida beroende på hur tjocka filéerna är. Servera genast med ditt val av tillbehör.




1 kommentar:

ann-christin.nordin@lillsjon.net sa...

Hej Monica!
Hoppas att allt är bra med dig?
Änterligen har jag hittat hit. Vilka härliga recept du bjuder på!
Ha det så gott:)

Hälsningar från Anki i Östersund(f&s)