Biff på japanska
4 personer
600-800 g lövbiff eller utskuren biff
Sesamolja eller olivolja till stekpannan
3 dl basmatiris
1 röd paprika
1 burk böngroddar
4-5 salladslökar
Sås:
1 röd chilifrukt
1 dl soja
2 msk socker
En bit färsk ingefära, ca 5 cm
1 dl vatten
2 msk kalv- eller kycklingfond
Garnering:
Sesamfrön
Hackad bladpersilja
Gör så här:
Koka riset och strimla paprikan och salladslöken. Häll av vattnet från böngroddarna.
Gör såsen. Hacka chilin i små bitar. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till såsen. Låt koka upp och småputtra ca 5 minuer.
Strimla biffen. Stek hastigt på hög värme i sesamolja. Slå över såsen och låt puttra ett par minuter.
Blanda det färdigkokta riset med böngroddar, paprika och salladslök.
Lägg på tallrik och garnera med sesamfrön och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar