måndag 27 januari 2014

Biff på japanska

Hoppas helgen varit bra! Själv har jag hunnit med en AW på fredagen, skidåkning på lördagen och storstädning på söndagen. Igår eftermiddag kom mina systerbarn på besök och skulle fira sin moster som snart fyller år. Fina fina foton i ram fick jag! Och icke att förglömma ett supersmart verktyg till att skala och skiva en ananas! Helgen avslutades med Biff på japanska. Lätt att göra och riktigt god smak. Påminner lite om yakiniku, så tycker du om det blir detta en hit! Smaklig spis!

Biff på japanska
4 personer

600-800 g lövbiff eller utskuren biff
Sesamolja eller olivolja till stekpannan
3 dl basmatiris
1 röd paprika
1 burk böngroddar
4-5 salladslökar

Sås:
1 röd chilifrukt
1 dl soja
2 msk socker
En bit färsk ingefära, ca 5 cm
1 dl vatten
2 msk kalv- eller kycklingfond

Garnering:
Sesamfrön
Hackad bladpersilja 

Gör så här:
Koka riset och strimla paprikan och salladslöken. Häll av vattnet från böngroddarna. 
Gör såsen. Hacka chilin i små bitar. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till såsen. Låt koka upp och småputtra ca 5 minuer. 
Strimla biffen. Stek hastigt på hög värme i sesamolja. Slå över såsen och låt puttra ett par minuter. 
Blanda det färdigkokta riset med böngroddar, paprika och salladslök. 
Lägg på tallrik och garnera med sesamfrön och persilja. 






Inga kommentarer: