lördag 18 januari 2014

Jambalaya med köttfärs

Första turen på skidor avklarad! Det kändes riktigt skönt och det lutar åt en repris imorgon. 
Nu är det full fart mot tjejvasan :) Kanske var det gårdagkvällens uppladdning som gjorde susen, en supergod och lättgjord Jambalaya med lite drag i. 

Jambalaya med köttfärs
4 personer

600 g köttfärs
1 grön paprika
1 röd paprika
1 purjolök
1 msk curry
2 dl grädde
2 tsk cayennepeppar
1 liten burk ananasringar (4 skivor)
500 g oskalade räkor
Smör att steka i

Gör så här:
Börja med att skala räkorna och hacka paprikorna. Strimla purjolöken.
Lägg en klick smör i en panna och bryn curryn (detta gör att smakerna i curryn bättre kommer fram).
I med köttfärsen och bryn den. Salta och peppra. Tillsätt paprika och purjolök och rör om. Tillsätt därefter chilisås, cayennepeppar och grädde. Dela varje ananasring i mindre bitar och ha i grytan. 
Tillsätt till sist de skalade räkorna och smaka av. Servera med ris och sallad.


Inga kommentarer: