Pastagratäng med köttfärs
6 personer
400 g pasta (jag använde Zetas radiatori)
500 g köttfärs
1 pkt bacon
1 gul lök
3 msk tomatpuré
En skvätt soja
En skvätt worcherstershiresås
Salt och peppar
Ett knippe vårlök eller salladslök
En låda körsbärstomater
4 dl grädde
100 g baconost (mjukost)
En boll mozzarella
1 1/2-2 dl riven ost (gärna en lagrad ost)
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Klipp baconet i strimlor och stek i stekpanna. Tillsätt en hackad gul lök tillsammans med köttfärsen och bryn i pannan. Krydda med salt, peppar, worchestershiresås, soja och tomatpuré.
Häll den färdigkokta pastan i en ugnsform. Häll över köttfärsen. Dela tomaterna på hälften och hacka salladslöken. Lägg i formen.
Blanda grädde och baconost i en skål. Salta och peppra. Häll blandningen i formen. Skär mozzarellan i bitar, lägg i formen och fördela även den rivna osten.
In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar