lördag 4 januari 2014

Pastagratäng med köttfärs

Härligt med fredag och ledighet igen. Vårt fredagsmys startade med ett cirkelgympass på Friskis & Svettis. Fyttirackarns vad jobbigt det var... Men kul och det känns extra skönt att åka hem och styra med en god fredagsmiddag och kanske ett glas vin till det. Jag tog tag i gratängen och min man stod för en stor sallad. Håll till godo med denna goda goda gratäng!

Pastagratäng med köttfärs
6 personer

400 g pasta (jag använde Zetas radiatori)
500 g köttfärs
1 pkt bacon
1 gul lök
3 msk tomatpuré
En skvätt soja
En skvätt worcherstershiresås
Salt och peppar
Ett knippe vårlök eller salladslök
En låda körsbärstomater
4 dl grädde
100 g baconost (mjukost)
En boll mozzarella 
1 1/2-2 dl riven ost (gärna en lagrad ost)

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Klipp baconet i strimlor och stek i stekpanna. Tillsätt en hackad gul lök tillsammans med köttfärsen och bryn i pannan. Krydda med salt, peppar, worchestershiresås, soja och tomatpuré. 
Häll den färdigkokta pastan i en ugnsform. Häll över köttfärsen. Dela tomaterna på hälften och hacka salladslöken. Lägg i formen.
Blanda grädde och baconost i en skål. Salta och peppra. Häll blandningen i formen. Skär mozzarellan i bitar, lägg i formen och fördela även den rivna osten.
In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Servera med sallad.






Inga kommentarer: