Idag ska jag tipsa er om en smarrig soppa med italienskt ursprung, närmare bestämt Minestrone.
En helt vegetarisk minestronesoppa som smakar ljuvligt. Jag valde risoni i min soppa men det går givetvis bra med vilken pasta man vill. Servera gärna med ett gott lantbröd och lite färskost!
Minestronesoppa med pesto och parmesan
4 personer
1 dl okokt risonipasta
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
2 morötter
2 stjälkar blekselleri
2 msk tomatpuré
1/2 zucchini
2 tomater
Ett par lagerblad
1 liter vatten
2 msk fond ( ta den du har hemma, ex vis kalv, kyckling, höns eller grönsak)
1/2 paket färska haricot verts (á 150 g)
1 burk kokta små vita bönor
4 msk pesto (basilika)
Parmesanost
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Skala morötterna och riv på den grova sidan av ett rivjärn.
Skiva bleksellerin i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i en gryta med olivolja några minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, fond och lagerblad. Tillsätt den okokta risonin. Låt koka i 5 minuter, rör då och då.
Tärna zucchinin och tomaterna smått och skär haricot verts i bitar på ca 2 cm. Lägg grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i en sil och häll i grytan. Låt allt bli varmt. Servera med en sked pesto och parmesan i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar