onsdag 5 februari 2014

Minestrone med pesto och parmesan

Fartfylld och träningsfylld helg! En fantastiskt rolig kick-off med Friskis & Svettis på hemlig ort. Det hemliga stället var Uppsala och vi huserade hela dagen i deras lokaler. Inspirerande träning tillsammans med god mat och härliga människor. Det tackar vi för!
Idag ska jag tipsa er om en smarrig soppa med italienskt ursprung, närmare bestämt Minestrone. 
En helt vegetarisk minestronesoppa som smakar ljuvligt. Jag valde risoni i min soppa men det går givetvis bra med vilken pasta man vill. Servera gärna med ett gott lantbröd och lite färskost! 


Minestronesoppa med pesto och parmesan
4 personer

1 dl okokt risonipasta
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
2 morötter
2 stjälkar blekselleri
2 msk tomatpuré
1/2 zucchini
2 tomater
Ett par lagerblad
1 liter vatten
2 msk fond ( ta den du har hemma, ex vis kalv, kyckling, höns eller grönsak)
1/2 paket färska haricot verts (á 150 g)
1 burk kokta små vita bönor
4 msk pesto (basilika)
Parmesanost
Olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Skala morötterna och riv på den grova sidan av ett rivjärn.
Skiva bleksellerin i mindre bitar. 
Fräs grönsakerna i en gryta med olivolja några minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, fond och lagerblad. Tillsätt den okokta risonin. Låt koka i 5 minuter, rör då och då.
Tärna zucchinin och tomaterna smått och skär haricot verts i bitar på ca 2 cm. Lägg grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i en sil och häll i grytan. Låt allt bli varmt. Servera med en sked pesto och parmesan i skivor.





Inga kommentarer: