En helg i goda vänners lag och två silvermedaljer! Vi inledde helgen med ett besök på Pharmarium. Ett gammalt apotek i Gamla Stan som är ombyggt till ett trendigt mathak. Små rätter som alla hör ihop med en specifik drink. Jag åt en sotad gös med havtorn och gulbetor som hörde ihop med en drink bestående av östgöta sädesbrännvin, absinth, kumminfrö, rödbetsskum och citron. Mycket märklig kombination men det var riktigt gott. Små portioner, så vill man bli mätt måste man beställa flera. Risken finns bara att du blir riktigt packad innan du hunnit bli mätt för drinkarna var det drag i :-)
På lördagskvällen hade jag herrbesök. En väldigt liten herre. Tre dagar gammal och rackarns sicken söt bebis. För att få behålla honom en extra stund bjöd jag hans föräldrar och mormor på middag. Tack Alice & Samuel för att ni kom och förgyllde vår lördagskväll! Vilken liten godbit ni har fått!
OS har börjat och vilka skidstjärnor vi har! Kalla och Hellner bjöd på riktig spänning och jag ser fram emot fortsättningen. Jag har bett om en rejäl feting till förkylning nu till OS-veckorna och jag känner efter och känner efter... Jag är frisk som en nötkärna så nu laddar jag för ny arbetsvecka! Ha en skön söndag mina vänner och varför inte avsluta helgen med en smarrig cannelloni.
Laxfylld cannelloni med vitvinssås
4 personer
400 g laxfilé
100 g kallrökt lax
1 liten purjolök
250 g ricottaost
2 st äggulor
1/2 dl hackad dill
Salt & peppar
20 st cannellonirör
Vitvinssås
3 dl grädde
3 dl vitt vin
3 dl mjölk
2 msk maizena majsstärkelse
3 dl riven parmesanost
Salt & peppar
Gör så här:
Börja med såsen. Blanda grädde, vin och mjölk i en kastrull. Rör ut maizenamjölet i vätskan innan du slår på plattan. Låt såsen koka ett par minuter. Blanda i 2 dl av parmesanosten och smaka sedan av med salt och peppar.
Nu till cannellonin. Finhacka purjolöken och laxen. Blanda ihop med ricottan, äggulor, dill, salt och peppar. Spritsa fyllningen i cannellonirören. Här är det bra om man är två, en håller i röret och spritsa med ordentligt tryck så hela röret fylls.
Häll lite av såsen i botten på en ugnsform och lägg i rören. Häll resterande sås över cannellonin och strö över parmesan.
Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader ca 35 minuter. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar