Hösten är här och det betyder skördetider. Rotfrukter är fantastiskt fina och kan rostas i ugn eller varför inte en gratäng? Idag blev det en spansk omelett till lunch, en tortilla. Det går förstås att hacka ned det mesta i grönsaksväg, ta det du har hemma. Jag valde rotfrukter av lite olika slag. Snabb och smakrik lunch. Vi serverade med lite keso och ett par tomater.
4 pers
1 morot
1 palsternacka
1 potatis
1 gul lök
Ca 50 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
5 ägg
Salt & Peppar
Olja att steka i
Hackat kryddgrönt, exempelvis färsk timjan
Gör så här:
Skala alla rotfrukter. Skär moroten i tunna "slantar", potatisen, palsternacka, rotselleri och lök i tunna skivor.
Bryn i stekpanna tillsammans med olja några minuter utan att få färg. Sätt in stekpannan i ugnen i 180 grader i ca 10 minuter.
Under tiden rotfrukterna står i ugnen, vispa ihop de fem äggen med salt och peppar.
Ta ut pannan, slå över äggstanningen och peta lite med en gaffel så den kan rinna ned. Åter in i ugnen i 2-3 minuter. Ta ut och vänd upp på ett fat. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar