tisdag 2 september 2014

Mini-crabcakes


Till drinken, som en förrätt eller till buffén. Du väljer själv och dom är vansinnigt goda. De har En liten asiatisk touch och den örtaioli som jag tidigare gjort och lagt här på bloggen passar bra till. 

Mini-crabcakes
15 st

2 burkar krabbkött (240 g avrunnen vikt)
1 chili 
1/2 röd lök
1 lime (rivet skal)
1 kruka koriander
4 msk majonnäs
Salt & peppar
1 dl Pankoströbröd 
1 dl rapsolja

Limeklyftor till dekoration

Gör så här:
Häll av vätskan från krabban. Finhacka chilin och rödlöken riktigt fint. Blanda ihop med krabbköttet och riv i skalet från limefrukten. Tillsätt majonnäs och smaka av med salt och peppar. Rulla små bollar som du rullar i Panko. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek/fritera runt om tills de är gyllene. Servera med limeklyftor och lite aioli. 

Inga kommentarer: