torsdag 18 september 2014

En sann hallelujah moment - Nutella semifreddo

En riktig god efterrätt som vi gjorde i somras. Semifreddo betyder halvfryst på italienska och innebär en dessert där vispad grädde och ägg fryses. En glasstårta helt enkelt. Man kan förstås variera med olika smaker, choklad är inte dumt men även nötter, mandel, pepparkakor eller bär är riktigt smarrigt. I det här receptet har jag valt nutella och maräng och gjort som en semifreddotårta. 
Så god så orden inte räcker till. Himlen öppnar sig. Hallelujah moment. 

Nutella Semifreddo

4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
En burk nutella (400 g)
2 marängbottnar (finns på Ica)

Gör så här:

Börja med äggen, separera gulorna och vitorna. I skål nr 1: vispa vitorna med 1 msk strösocker tills det blir ett fast skum. I skål nr 2: vispa gulorna luftiga med 1 msk strösocker. I skål nr 3: vispa grädden. 
Lägg en marängbotten i botten av en form med löstagbar kant. Vänd försiktigt ihop vitan, gulan och grädden. Bryt sönder den andra marängbotten och låt även den gå i smeten. Ringla ned nutellan, rör om. Häll smeten över marängbotten och ställ in formen i frysen i minst 4 timmar innan servering. 


Inga kommentarer: