fredag 19 september 2014

Fredagskväll med Taco chicken nuggets


En ny variant med texmex-tema som förgyllde vår fredagskväll. Känner man mig så vet man att jag aldrig skulle komma på tanken att köpa färdiga nuggets i frysdisken. Inte mycket till kyckling i dom. Jag har länge varit sugen på att göra egna och det här blev riktigt bra. För er som drar er för att fritera, det är inte svårt. Och ingen fritös behövs, det räcker med en kastrull (modell större) och en kökstermometer. Jag lovar att detta blir en hit för hela familjen. Bara att prova alltså. 

Taco chicken nuggets
4 personer

800 g färska kycklinglårfilér
1 påse Panko (asiatiskt ströbröd)
1 påse tacokrydda
4 ägg
2 dl mjöl
Olja att fritera i
Termometer till oljan

Tillbehör:
Tortillabröd
Sallad
Gurka
Tomat
Tacosås
Guacamole (se tidigare recept här på bloggen)

Gör så här:
Skär kycklingen i munsbitar. 
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Mät upp mjölet i nästa tallrik. Blanda Panko och tacokrydda i en tredje tallrik. 
Först ska kycklingbitarna rullas i mjölet, sedan runt i äggsmeten och till sist rulla runt i ströbrödet/kryddblandningen. 
Häll oljan i en stor kastrull och sätt på värmen. När oljan har kommit upp i ca 145 grader är det dags att lägga i kycklingbitarna. Fritera inte för många bitar åt gången, då håller inte oljan temperaturen. Ungefär tio bitar åt gången brukar funka bra. Efter några minuter när bitarna fått en gyllene färg är dom färdiga. Använd med fördel en hålslev att fiska upp godbitarna med. 

Servera med hackade grönsaker, tacosås och guacamole. 
En fredagsmeny värd namnet, smaklig spis!








Inga kommentarer: