Det här behöver du:
Ett antal goda korvar
Pasta
En låda plommontomater (blanda gärna röda och gula)
Olika sorters lökar i klyftor (jag valde scharlottenlök, pärllök och röd lök)
Rejält med bladpersilja
Ett knippe färsk sparris
En citron (rivet skal)
Senap
Olivolja
Salt, peppar och strösocker
Gör så här:
Förbered korvarna genom att lägga några snitt så dom inte spricker när dom ligger på grillen. Medan pastan kokar förbereder du salladen.
Bryt bort nedre delen på sparrisen, den är "träig" och trist. Dela sedan i mindre bitar. Dela tomaterna på hälften. Skala och klyfta lökarna. Repa persiljan.
Bryn lökarna i lite olivolja några minuter på medelvärme. I med sparrisen, salta, peppra och strö över en nypa strösocker. Vänd runt i pannan, riv i skalet av en tvättad citron. Till sist, i med tomater och persilja.
Lägg upp allt i samma form och servera med din favoritsenap!
2 kommentarer:
Ser fantastiskt gott ut! Enkelt och vackert för ögat! /Helen N
Tack Helen!
Skicka en kommentar