torsdag 23 april 2015

Chicken quesadillas

Dessa mackor är försvinnande goda och passar utmärkt på utflykten. Vi har haft dom med i ryggan på Sörmlandsleden och avnjutit med en kopp kaffe. Men funkar lika bra hemma på förstukvisten, i kvällssolen och varför inte med en kall öl? 



Chicken quesadillas
Per port

1 Tortillabröd 
1/2 kycklingfilé
Tomatskivor
Philadelphiaost eller annan naturell färskost
2 skivor knaperstekt bacon
Dijonsenap
Färsk basilika
Salladslök
Några skivor lagrad ost, t. ex greve eller cheddarost 
Salt, peppar, citronpeppar
Örtagårdskrydda
Smör att steka i

Gör så här:
Börja med kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar, citronpeppar och örtagårdskrydda. Stek filéerna på ganska hög värme så dom får fin färg på båda sidor. Lägg i en ugnsfast form och in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. 
Knaperstek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Smaksätt färskosten med dijonsenap, allt efter tycke och smak. 
När kycklingen bakat färdigt i ugnen, skär den i tunna skivor och sedan är det dags att montera din quesadilla. Bred osten på tortillabrödet, lägg i skivor av tomat, bacon, lök och kyckling. Sedan ett par skivor ost och några hela basilikablad. Nyp ihop din klämma och njut! 







Inga kommentarer: