Chicken quesadillas
Per port
1 Tortillabröd
1/2 kycklingfilé
Tomatskivor
Philadelphiaost eller annan naturell färskost
2 skivor knaperstekt bacon
Dijonsenap
Färsk basilika
Salladslök
Några skivor lagrad ost, t. ex greve eller cheddarost
Salt, peppar, citronpeppar
Örtagårdskrydda
Smör att steka i
Gör så här:
Börja med kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar, citronpeppar och örtagårdskrydda. Stek filéerna på ganska hög värme så dom får fin färg på båda sidor. Lägg i en ugnsfast form och in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Knaperstek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Smaksätt färskosten med dijonsenap, allt efter tycke och smak.
När kycklingen bakat färdigt i ugnen, skär den i tunna skivor och sedan är det dags att montera din quesadilla. Bred osten på tortillabrödet, lägg i skivor av tomat, bacon, lök och kyckling. Sedan ett par skivor ost och några hela basilikablad. Nyp ihop din klämma och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar