torsdag 16 april 2015

Korv på grillen var det här!




Våren är här och vi bestämde oss för att ta fram grillen och njuta av den ljusa kvällen. Vi stannade till vid vår fina Coopbutik och köpte lite olika korvar. Färsk salsiccia, chorizo och en fantastisk god korv från Lithells, med brännvinsost. Den går inte av för hackor kan jag lova! Sedan en god varm sallad till det och en papardelle. Fantastiskt gott! 

Det här behöver du:
Ett antal goda korvar
Pasta
En låda plommontomater (blanda gärna röda och gula)
Olika sorters lökar i klyftor (jag valde scharlottenlök, pärllök och röd lök)
Rejält med bladpersilja 
Ett knippe färsk sparris
En citron (rivet skal)
Senap
Olivolja
Salt, peppar och strösocker

Gör så här:

Förbered korvarna genom att lägga några snitt så dom inte spricker när dom ligger på grillen. Medan pastan kokar förbereder du salladen.
Bryt bort nedre delen på sparrisen, den är "träig" och trist. Dela sedan i mindre bitar. Dela tomaterna på hälften. Skala och klyfta lökarna. Repa persiljan. 
Bryn lökarna i lite olivolja några minuter på medelvärme. I med sparrisen, salta, peppra och strö över en nypa strösocker. Vänd runt i pannan, riv i skalet av en tvättad citron. Till sist, i med tomater och persilja. 
Lägg upp allt i samma form och servera med din favoritsenap! 





2 kommentarer:

Helen sa...

Ser fantastiskt gott ut! Enkelt och vackert för ögat! /Helen N

Unknown sa...

Tack Helen!