1 sats
7 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1 msk malen kanel + 1 tsk kanel
1/2 msk malen kardemumma
1 dl vatten
3 msk rapsolja
4 msk flytande honung
1 dl kokosflingor
2 dl mandel
1 dl paranötter
2 dl cashewnötter
2 dl hasselnötter
2 dl russin
2 dl hackad torkad frukt, tex fikon
Gör så här:
Bred ut havregryn, solrolsfrön och linfrön i en långpanna. Blanda ner kardemumma, kanel, vatten, olja och 2 msk av honungen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ica 20 minuter. Ta ut den efter 10 minuter och vänd runt med en slev.
Hacka nötterna grovt. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter. Tillsätt 1 tsk kanel och 2 msk honung och rör om. Dra pannan av värmen och låt svalna.
Blanda ner i långpannan tillsammans med kokosflingor och den torkade frukten.
Servera till yoghurt, fil eller keso.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar