Mycket kyckling blir det. Denna gång med italiensk touch och ett recept som sonen tillagade och provade på resten av familjen för några år sedan. Behöver jag säga att det blev MVG i hemkunskap? Kanske inte bara den här rättens förtjänst men den bidrog nog. Vi har tillagat den många gånger sedan dess och tycker fortfarande det är en hit. Den här gången utan grädde men den höjer sig ännu ett snäpp om man kör MED grädde. Smaklig spis!
Mozzarellafylld kycklingfilé
4 personer
4 st kycklingfiléer
Salt
Peppar
Persillade (krydda från Santa Maria)
En "boll" mozzarella
4 msk pesto
Marinerade soltorkade tomater (jag använde strimlade)
Rapsolja till stekning
Ev. 4 dl grädde
Pasta (jag valde bred bandpasta)
Gör så här:
Gnid in kycklingfiléerna i rapsolja. Krydda runt om varje filé med salt, peppar och persillade. Stek i grillpanna ett par minuter på varje sida. Lägg upp filéerna på en skärbräda och skär ett snitt längs med. Fyll varje kycklingfilé med en matsked pesto, ett par skivor mozzarella och strimlade soltorkade tomater. Lägg i ugnsfast form och in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter (om du väljer att ha grädde ska den också tillsättas nu).
Koka pastan, fixa till en god sallad och servera!
2 kommentarer:
Godaste jag har ätit på länge!
Kommer definitivt lagas fler gånger.
//Mvh Oscar
Tack Oscar! Vad kul att du tyckte om det! Kram Monica
Skicka en kommentar