Good luck!
Smördegsinbakad kyckling
4 pers
4 kycklingfiléer
ca 100 g färskost med vitlök och örter
färsk smördeg på rulle, 2 st
äggula (till pensling)
salt & peppar
Gör så här:
Rulla ut smördegen, dela varje ark på hälften så du har fyra rutor totalt.
Putsa kycklingen. Skär en ganska djup skåra i mitten av filén och fyll med färskost. Salta och peppra ordentligt. Lägg varje filé på ett smördegsark.
Vik ihop varje ark till ett litet paket och pensla med äggula. Lägg i smord ugnsfast form.
Grädda i 175-200 grader (beroende på ugn) i 25-30 minuter.
Rödvinssås
4 pers
2 schalottenlökar
2 msk smör
2 msk råsocker
färsk timjan
svartpeppar
salt
3 dl vatten
2 msk kalvfond
5 dl rött vin
2 msk soja
2 msk balsamvinäger
2 msk maizenamjöl
Gör så här:
Smält 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt den hackade löken och låt bryna lätt.
Tillsätt råsockret, peppar, vin, vatten, soja, fond, balsamvinäger och några timjankvistar.
Låt koka och reduceras under 15 minuter.
Sila såsen. Rör ut maizenamjölet i lite vatten och vispa i. Koka upp och tillsätt en klick smör.
Smaka av med salt.
Servera tillsammans med ris och en fräsch sallad. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar