Köttfärslimpa på italienska
4 personer
500 g nötfärs
1,5 dl mjölk
3/4 dl mjölk
1 ägg
1 riven gul lök
salt peppar
1 pressad vitlöksklyfta
Fyllning:
125 g mozzarella
1 dl hackade oliver
1/2 dl hackade soltorkade tomater
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad basilika
Tomatsås:
1 gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 buljontärning grönsaks- eller hönsbuljong
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
1 lagerblad
1 msk socker
salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ströbröd, mjölk och ägg och låt svälla i några minuter.
Tillsätt färsen och övriga ingredienser. Fyll en smord avlång brödform (1 1/2 liter).
In i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader eller ca 30 minuter.
Hacka lök och riv vitlöken. Fräs i oljan i en kastrull. Tillätt krossade tomater, lagerblad, buljong
och socker. Smaka av med salt och peppar. Sjud på svag värme ca 15-20 minuter.
Servera med rotfrukter i ugn.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar