måndag 28 oktober 2013

Hösten är här!


Helgen har bjudit både på sol och regnrusk och dessutom har vi ställt om till vintertid. Vi har hunnit med både lördagsträning på Friskis, mys med gudbarn och shopping i Nacka Forum. Härligt! Höstmat för mig är grytor och gratänger. Eller varför inte rotfrukter i ugn? Prova tillsammans med denna lättgjorda och smarriga variant av köttfärslimpa!

Köttfärslimpa på italienska
4 personer

500 g nötfärs
1,5 dl mjölk
3/4 dl mjölk
1 ägg
1 riven gul lök
salt peppar
1 pressad vitlöksklyfta

Fyllning:
125 g mozzarella
1 dl hackade oliver
1/2 dl hackade soltorkade tomater
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad basilika

Tomatsås:
1 gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 buljontärning grönsaks- eller hönsbuljong
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
1 lagerblad
1 msk socker
salt & peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ströbröd, mjölk och ägg och låt svälla i några minuter.
Tillsätt färsen och övriga ingredienser. Fyll en smord avlång brödform (1 1/2 liter).
In i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader eller ca 30 minuter.

Hacka lök och riv vitlöken. Fräs i oljan i en kastrull. Tillätt krossade tomater, lagerblad, buljong
och socker. Smaka av med salt och peppar. Sjud på svag värme ca 15-20 minuter.

Servera med rotfrukter i ugn.

Smaklig spis!



Inga kommentarer: