Frukt- & nötbröd
2 st bröd
1 liter filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl havregryn
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl grovt hackad torkad frukt (jag använde äpplen, aprikoser och katrinplommon)
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
Gör så här:
Börja med att blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör om. Fördela smeten i två bakplåtsklädda avlånga brödformar. Strö lite havregryn överst. Grädda i 175 grader i ca 1 timme.
Njut!
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar