onsdag 20 augusti 2014

Grymt frukt- & nötbröd med filmjölk

En liten paus har det blivit under sommaren, men nu är jag tillbaka! Efter en underbar semester i skärgården och på Samos i Grekland med mycket god mat känns det skönt att vara tillbaka hemma i mitt eget kök. Ser fram emot att prova massor med nya recept men också dela med mig av gamla godingar. Först ut blir ett frukt- & nötbröd med filmjölk som bas. Snabbt att sno ihop och gudagott med marmelad och ost. En höjdare är att stoppa skivorna i rosten!

Frukt- & nötbröd 
2 st bröd

1 liter filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl havregryn
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl grovt hackad torkad frukt (jag använde äpplen, aprikoser och katrinplommon)
3 dl vetemjöl 
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat 
2 tsk brödkrydda

Gör så här:
Börja med att blanda filmjölk och sirap i en bunke. 
Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör om. Fördela smeten i två bakplåtsklädda avlånga brödformar. Strö lite havregryn överst. Grädda i 175 grader i ca 1 timme.
Njut!


Inga kommentarer: