Den här grymma salladen åt vi förra helgen då det var Kristi Flygare. Jag ville servera allt på samma fat och utgångspunkten var något grillat. En favorit från förra sommaren är flanksteken. Den är otroligt god att grilla och passar likaväl med en gratäng och bea som till den här fräscha salladen med asiatisk touch. Och toppen på buffébordet eftersom den kan serveras ljummen/kall. Måste provas!
Thaisallad med grillad flankstek och glasnudlar
6 personer
Flankstek, ca 1 kg
Salt & Peppar
Olivolja
Glasnudlar, 2 pkt
2 morötter
1 pkt pak choi (sallad)
Annan sallad du tycker om
Körsbärstomater
Strimlade sockerärtor
Hackad salladslök
Hackad färsk koriander
Dressing
Färsk ingefära, ca 3 cm, finriven
1 hackad röd chili
2 msk fisksås
2 msk soya
Rivet skal och saft från 1 lime
1/2 dl rapsolja
1-2 vitlöksklyftor, rivna
Gör så här:
Börja med salladen. Dela tomater, strimla lök och sockerärtor. Hacka sallad, pak choi och koriander. Skala långa strimlor av morötterna med en potatisskalare. Lägg allt på ett stort serveringsfat. Gör dressingen. Koka glasnudlarna.
Salta och peppra flanksteken. Klappa in olivolja på båda sidor. Grilla, helst på kolgrill för godaste smaken. Vänd köttet ofta, säkert 5-6 gånger på varje sida.
Köttet skall fortfarande vara rött inuti.
Slå över dressingen på salladen, lägg glasnudlarna i mitten av fatet. Strimla köttet i tunna skivor och lägg på salladen.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar