tisdag 21 oktober 2014

Torskrygg med bacon


En matblogg som ger mig inspiration är Gourmetmorsans och dagens fiskrecept kommer därifrån. Det här är bland det godaste fiskrecept jag någonsin tillagat så ni måste bara prova. Och jag lovar att det passar hela familjen i smaken! 
Nu lyckades jag bara plåta innan rätten varit i ugnen, den fina efterbilden uteblev. Vi var för hungriga så ingen tänkte på att fota förrän vi var mätta och glada. Så kan det gå! :)

Sillahallens torskrygg med bacon
4 personer 

Torskrygg 4 st
1 paket bacon
2 dl grädde
2 dl crème fraiche 
1 dl hackad gräslök
1 1/2 dl riven ost
3 st finhackade schalottenlökar
1 msk fransk senap
Salt & Peppar

Gör så här:
Salta och peppra torsken och lägg den i en ugnsfast form. Klipp baconet o små bitar och stek tillsammans med löken. Blanda samman alla andra ingredienser utom osten. Häll över fisken och strö till sist över den rivna osten. In i ugnen på 225 grader i 20 minuter. 

Servera med pressad potatis och sallad! 


Inga kommentarer: