Brytbröd med dinkel
16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
250 g kvarg
1 1/2 tsk salt
1/2 dl linfrö
2 dl grovt dinkelmjöl
2 dl grovt rågmjöl
Ca 8 dl vetemjöl
Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader och häll den i en bunken. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, linfrö, dinkel-, råg- och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom den ordentligt. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Dela varje längd i 8 lika stora delar och rulla till totalt 16 bullar.
Lägg bullarna intill varandra på en plåt med bakplåtspapper och strö lite vetemjöl över dom. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar