fredag 20 september 2013

Kyckling från Italien




Det känns jättekul att komma igång med min matblogg! En möjlighet för mig att också lagra de recept jag provar på. Först ut blir en kycklingfavorit. Nu när höstrusket kryper på, varför inte drömma sig bort till Medelhavet ätandes en kyckling med italiensk touch? Ett måste för alla kycklingälskare. Servera med ris, pasta, ett gott bröd eller bara ett glas rött!

Kyckling från Italien
6 portioner

6 kycklingfiléer
1-2 kartonger körsbärstomater
Färsk timjan
200 g färsk spenat
500 g frysta ärtor
2-4 vitlöksklyftor
1 stor purjolök
pressad citron
parmesan
färsk basilika
olivolja
salt & peppar

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i tunna skivor (numera finns det även tunna skivor att köpa direkt i butik om du föredrar det). Hacka timjan och strö den över kycklingen. Salta och peppra. Lägg ett smörpapper över kycklingen och banka in kryddorna ordentligt i kycklingen. Stek kycklingen i olivolja tillsammans med körsbärstomaterna. Häll i en skvätt pressad citron mot slutet.
Hacka purjolöken, bryn i kastrull med olivolja. Pressa eller riv i vitlöken.
Häll i ärtorna och spenaten. Krydda med salt & peppar och en skvätt citron. När allt är genomvarmt,
lägg upp på stort fat, lägg över kycklingen med tomaterna. Riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Njut!



Inga kommentarer: