Indisk gryta med sötpotatis, kikärtor & chili
4 pers
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 burk kikärtor, 400g
500g sötpotatis
2 msk olivolja
1 msk bruna senapsfrön
1 1/2 tsk kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk curry
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (jag tog Renée Voltaires veganbuljong)
1 burk kokosmjölk, 400g
6 st mindre tomater
1 lime, saften
Salt & peppar
1 kruka färsk koriander
Gör så här
Skala och skiva löken. Riv vitlöken. Dela och kärna ur chilin.
Skala och hacka sötpotatisen i mindre bitar. Häll kikärtorna i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
Mortla senapsfrön och kummin. Skala och riv ingefäran.
Bryn lök, chili, sötpotatis, vitlök och curry i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt ingefära, kokosmjölk, vatten, buljong och kryddblandningen. Koka ca 10 minuter tills dess att sötpotatisen är mjuk.
Skär tomaterna i klyftor och tillsätt i slutet tillsammans med limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera med basmatiris och toppa med hackad färsk koriander. Voilà!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar